AVSLÖJAR: Guldhjältens karriär över

This post was originally posted on July 12 at SportJKPG.se

Knappt tre månader efter skräckskadan står det klart: Chris Abbott lägger ned hockeykarriären. 
   – Jag har blivit avrådd från att återvända, säger Abbott till Sport JKPG.

Det var på en träning inför finalserien mellan HV71 och Brynäs i april som Jönköpingslagets kapten Chris Abbott brakade in i sargen och fick ledas av isen.

Lagkaptenen visade sig ha fått en skada mellan två nackkotor och han tvingades till en operation som innebar slutet på säsongen och därmed också tiden i HV71.

Det spekulerades tidigt i att karriären var över för den 33-årige kanadensaren. Och nu kan Sport JKPG berätta att Abbott tagit ett beslut om sin framtid.

– Jag har inte formellt gått ut och sagt någonting om det än. Men jag har blivit avrådd från att återvända (till hockeyn). Det här var slutet för mig, säger Abbott till Sport JKPG.

Men 33-åringen kan komma att stanna kvar inom hockeyn i någon kapacitet.

– Det är förhoppningen. Min fru och jag kommer fortsätta att bo i Jönköping. Det kan finnas en möjlighet att jobba med några av HV:s juniorspelare i någon form, säger Abbott.

– Men jag ska ta lite tid till att fundera på vad jag ska göra. Jag hade (innan skadan, reds. anm.) kontraktserbjudanden om att fortsätta spela.

Efter skadan tvingades Abbott gå med en nackkrage i åtta veckor. Den har 33-åringen sedan omkring en månad tillbaka inte längre behövt använda.

– Läkarna säger att nacken läker på rätt sätt. Nu fokuserar jag på att få tillbaka rörelseomfånget. Jag kommer förmodligen tappa lite utav det, säger Abbott.

Men på det stora hela mår guldhjälten bra efter sin skräckskada.

– Jag är lyckligt lottad antar jag. Det hade kunnat vara mycket värre, säger Abbott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *