För så mycket spelade 17-åringen

This story was originally published on Jmini.se on Aug. 24, 2016.

Den 17-åring som sprang in på planen mellan Jönköpings Södra och Östersund agerade i besvikelse efter att ha spelat på ett resultat som inte gick in, enligt hans egen utsago. Planstormaren ska ha spelat för omkring 10 000 kronor, säger åklagaren.

Det var i slutskedet av den allsvenska matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund som en 17-årig man från Södertälje sprang in på planen och slog ned Östersunds målvakt Aly Keita.

Anledningen ska ha varit att mannen påstått sig spelat på ett visst resultat. När detta inte gick in agerade han i besvikelse. Sjuttonåringen säger sig inte ha någon koppling till varken J-Södra eller Östersund.

Hur trovärdig anser ni att den här förklaringen är? Det är trots allt en 17-åring som tagit sig en lång sträcka bara för en fotbollsmatch.

 Huruvida polisen eller jag som åklagare anser det trovärdigt är oväsentligt. Allt handlar om vad vi kan visa. Den historia han lämnat har vi försökt kontrollera och så vitt som det framkommit stämmer de uppgifterna han lämnat, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping, till Jmini.

Hur stor summa pengar har han spelat för? 

 Enligt uppgifter handlar det om ett antal tusenlappar. Mellan 5 000 och 10 000.

Har han sagt om han placerat sitt spel i Sverige eller utlandet? 

Var exakt är inte riktigt klarlagt. Det är enligt hans egen uppgift [att han spelat på matchen].